Samen voor minder CO2

Gepost op 30-11-2017

Ank
door
Ank
Samen voor minder CO2

Absolem is trotse partner van het project kempen 2020. Kempen 2020 is een ambitieus energie- en klimaatbeleid van de Kempen, kaderend binnen het Burgemeestersconvenant. De uitdaging is om tegen 2020 minstens 20% CO2-reductie ten opzichte van 2011 te realiseren op het grondgebied van de gemeenten. Hier werken we met Absolem graag aan mee, we hebben immers een kantoor in Turnhout op de Open Manufacturing Campus.

Met een duidelijke focus op duurzaamheid willen we als bedrijf ons steentje bijdragen aan een ‘betere wereld’ en ook partners hierin stimuleren en inspireren. Welke initiatieven nemen we hiervoor?

  • Het is niet gemakkelijk om het transport van onze medewerkers milieuvriendelijk te maken. Waarom? Onze consultants zijn vaak aan de slag in bedrijven ver van de stad en trein- of busstations. We bieden bedrijfswagens aan met een lage CO2-uitstoot, stimuleren carpoolen en bieden bedrijfsfietsen aan als alternatief.
  • Onze bedrijfsgebouwen worden zo ecologisch mogelijk benaderd: voor schoonmaak en toiletten gebruiken we ecologische producten en regenwater, we hebben LED-verlichting en aan ergonomie wordt ook veel aandacht besteed. Verder motiveren we onze administratieve medewerkers zo papierloos mogelijk te werken. Afvalvermindering, hergebruik, sorteren en recycleren is de norm.
  • Door onze expertise in lasertechnologie kunnen we ook andere bedrijven energie laten besparen. Enkele voorbeelden hiervan: het toepassen van lasertechnologie betekent vaak een besparing op TCO omdat het gebruik van lasers vaak energiezuiniger is dan andere technologieën (zoals bijvoorbeeld brandertechnologie bij Philips). Ook de levensduur van lasers in productie ligt zeer hoog, wat (energie)besparend is. Tenslotte is lasertechnologie een belangrijke enabler voor groene technologieën, denk aan zonnepanelen en batterijen voor elektrische opslag.

DEEL DIT BERICHT OP

GERELATEERDE BLOGBERICHTEN
RECENTE BERICHTEN