Jobstudent tussen de lasers - staat goed op je CV

Gepost op 05-08-2019

Paul
door
Paul
Jobstudent tussen de lasers - staat goed op je CV

JOBSTUDENT TUSSEN DE LASERS - DAT STAAT GOED OP JE CV

“Een technische vakantiejob vind je niet makkelijk,” vertelt Joey op zijn voorlaatste werkdag als jobstudent bij Absolem in Turnhout, “en toevallig vernam ik  dat jullie een technisch jobstudent zochten. Ik heb die andere job maar direct opgezegd, ook op aanraden van mijn moeder moet ik erbij zeggen. Ik zou normaal in heel Vlaanderen –tot in Blankenberge– geneesmiddelen leveren bij de apothekers. Ik was al blij dat ik vakantiewerk had gevonden. ”

Kennis delen behoort tot de waarden van Absolem en dus geven we jongeren graag de gelegenheid om via een vakantiejob, stage of andere samenwerkingen in contact te laten komen met high-tech in een engineeringsomgeving.

Joey studeert proces automatisering en was dus wel eerder op zoek naar een vakantiejob die aansluit bij zijn studies. Bij Absolem vond hij die mogelijkheid: er stonden een aantal legacy laser installaties die een tijdje geen dienst deden. Ze moesten heropgestart worden, getest en voorzien van alle nodige bekabeling en documentatie om ze klaar te maken voor verkoop. In de aangepaste opstelling binnen de nieuw technische ruimte van Absolem kregen ze geen plaats meer. Ze zijn nu dus klaar voor een tweede leven.

“Wie kan zeggen dat je als student in contact komt met een volledig arsenaal aan laser technologie,“ gaat Joey enthousiast verder, “elke dag leerde ik nieuwe dingen over materialen, installaties, elektrische schema’s, handleidingen en gereedschap. Dat komt allemaal in detail op mijn CV.  Dat is wel wat anders als een opstelling gebruiken zoals op school; hier moesten we alles zelf in elkaar steken.”


Tussen de lijnen door kon je wel verstaan dat Joey zelfs hoopte nog te kunnen/mogen terugkomen. Hij apprecieerde de fijne collega’s en prima werksfeer. Dat gevoel was in elk geval wederzijds.

Bedankt Joey, voor de vruchtbare maand en je inzet binnen ons team.

DEEL DIT BERICHT OP

GERELATEERDE BLOGBERICHTEN
RECENTE BERICHTEN