Feest in ons La-la-laserland

Gepost op 22-12-2017

Dirk
door
Dirk
Feest in ons La-la-laserland

Technologie evolueert razendsnel.
Bij Absolem ProLab houden we steeds de laatste nieuwe ontwikkelingen van onze branche in de gaten en we proberen ons zoveel mogelijk af te stemmen op de vragen van onze klanten.

something is missing...

We merkten al een tijdje dat er een gemis was in ons gamma van laserbronnen. We hadden namelijk geen ‘korte puls’ laserbronnen in een andere golflengte dan infrarood en al helemaal geen ‘héél korte puls’ bron.

Tot een jaar geleden een van onze leveranciers vertelde dat er bij een van zijn klanten een machine stond te verkommeren met al deze lasers in. Tot onze grote spijt stond die machine op dat moment niet te koop.

De nood aan de machine bleef groot. Deze lasers konden een oplossing betekenen voor heel veel klantenvragen die we het afgelopen jaar gekregen hebben. Onlangs hebben we nog eens contact opgenomen met het bedrijf in kwestie.

let's bet!

Wat bleek? De machine werd op dat moment online geveild en de veiling zou al anderhalve week later sluiten. Dit was een once-in-a-lifetime opportunity!

De machine met 2 lasers maakte deel uit van een research lijn voor zonnecellen, maar had bijna niet gedraaid en stond nog steeds opgeslagen in een cleanroom. De 2 lasers bestonden uit een markeerlaser met groene golflengte en een picoseconde laser met 3 golflengtes:  infrarood, groen én UV!  Dit was de natte droom in la-la-laserland! Perfect de lasers die we nog misten!

Na heel wat gepraat, gereken en reality-checks was het duidelijk: hier moésten we op bieden!

Grondig voorbereid heeft Bruno zich opgesloten op zijn bureau, een uurtje voor de sluiting van de online veiling. Op enkele seconden vóór het afsluiten van de veiling doet Bruno het laatste bod. Wat gebeurt er... De veilingtijd werd met 7 minuten verlengd… Iedereen volgde in spanning mee. Dit was een cruciaal moment in de nog prille 'ProLab geschiedenis' en het verliep niet zoals gepland. Na 7 minuten doet Bruno weer het ultieme bod... Nog eens verlengd met 3 minuten... Maar de aanhouder wint! De machine was van ons! Er was geen tegenbod meer gekomen. Het hele team was euforisch. Een fantastisch moment!

Natuurlijk is daar het verhaal niet gestopt, het is pas vorige week echt begonnen.

Na de nodige voorbereidingen voor het plaatsmaken, het verpakken en het transport, is de machine vorige week verhuisd naar ProLab.  Momenteel zijn we volop bezig met het terug aansluiten van de lasers en bekijken we hoe we de machine kunnen aanpassen zodat we de lasers in ons labo kunnen gebruiken voor onze klanten.

Enkele foto’s van onze grote verhuisdag, iets wat je toch niet dagelijks meemaakt!

DEEL DIT BERICHT OP

GERELATEERDE BLOGBERICHTEN
RECENTE BERICHTEN